Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19

Γλυκάκι από κράνα

Υλικά



Κράνα (όσα μπορούμε να μαζέψουμε)
1 ξυλαράκι καννέλας
1 κουταλιά λεμόνι
ζάχαρη (για κάθε 2 ποτήρια χυμό -3 ποτήρια ζάχαρη)


Εκτέλεση ( εκτελούμε την συνταγή στα 2 μέτρα)


Καθαρίζουμε τα κράνα και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν .
Σουρώνουμε και τον χυμό ,την ζάχαρη ,την κανέλλα και το λεμόνι
τα βράζουμε πάρα πάρα πάρα πολύ καλά ,εώς να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε το υλικό σε γυάλες (αποστειρωμένες) και αφήνουμε να
κρυώσει..
Την επόμενη μέρα , το γλυκό έχει σταθεροποιηθεί (λέμε τώρα)
Τρώγεται με το κουταλάκι ή ως συνοδευτικό με γιαούρτι και καρυδάκια ή αμύγδαλα..


Εγώ θα το δοκιμάσω και σαν μαρμελάδα.

6 σχόλια:

mpoumpoula είπε...

ξέρεις υποθέτω ότι το κράνα είναι το καλύτερο φάρμακο για τους πόνους της κοιλιάς όταν αδιαθετούμε!

tdjm είπε...

Δεν ξέρω καθόλου...

kiki είπε...

Τι έγινε τελικά με το γλυκό; Το ξανάδεσες;

tdjm είπε...

To ξαναέδεσα και βγήκε τέλειο....
Με γεύση μελιού και όψη πελτέ...το δε χρώμα άπαιχτο ...ροδί.
Ευχαριστώ

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αντε, γιατί περιμέναμε κέρασμα:))
Καλορίζικο !!!

tdjm είπε...

elena περιμένε...σας ετοιμάζω τρατάρισμα με φωτό...