Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28

Βοήθειαααα μαμά....ένας ενήλικας!!!

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει , ένα μπλιαααχχχχ με τους ενήλικες ρατσιστές εναντίον των παιδιών. Δεν εννοώ αυτούς που εγκληματούν κυριολεκτικώς (βιάζουν , βασανίζουν ,σκοτώνουν παιδιά ) ,αλλά τους άλλους που πίσω από τα ευγενικά τους χαμόγελα κρύβουν την απέχθειά τους για τα παιδιά.
Γι αυτούς που έχουν άποψη και γνώμη για το πόσο * ηλίθια* , *κακομαθημένα* ,*αγενή *, *απαίσια * είναι τα παιδιά του κοσμάκη. Και βέβαια που τολμούν να την εκφράζουν προφορικά και γραπτά ,αναλύοντας με αμπελοφιλοσοφίες την συμπεριφορά ή την ψυχοσύνθεση των παιδιών.
Οι άνθρωποι αυτοί ενοχλούνται από πολλά , από το ό,τι ας πούμε ,τρώνε σε μια ταβέρνα και τα παιδιά παίζουν δίπλα τους, τους ενοχλεί που φωνάζουν , τους ενοχλεί που υπάρχουν παιδιά στις καφετέριες , τους ενοχλεί που υπάρχουν παιδιά γενικά σε δημόσιους χώρους και κατά την άποψη τους δεν θα έπρεπε..κλπ κλπ...
Επειδή ,πολύ σοβαρά μιλώντας, με έχουν πιάσει και 4 και 5 μπλιάχχχχχχχ ένα θα πω.....
Με ενοχλούν οι ψηλοί , με ενοχλούν γενικά οι κοντοί γιατί αναγκάζομαι να τους κοιτάω από ψηλά και πιάνεται ο σβέρκος μου, με ενοχλούν οι παπαροφιλοσοφίες του στυλ * το ηλίθιο γιατί ουρλιάζει έτσι* ,αν δεν μπορείς να το ακούς κάτσε σπίτι σου, άνοιξε το παράθυρό σου και άκου τις κόρνες των αυτοκινήτων που δεν σε ενοχλούν καθόλου ή πήγαινε στο κλάμπ ή το σκυλάδικο να ακούσεις την μουσική που γουστάρεις χωρίς να μας ανεβάζεις την πίεση.
Με ενοχλεί που δεν βρίσκω να παρκάρω το αυτοκίνητό μου ,ούτε έξω από το σπίτι μου , με ενοχλεί που κάθε Σαββατόβραδο στου Ψυρρή γίνεται της Φώφης , με ενοχλεί που εσείς οι υπεράνω παιδιών ενήλικες ,ενοχλείστε με τα παιδιά του κοσμάκη ....Με ενοχλούν πολλά...αλλά ποιός χέστηκε?
Και τι μπορώ να κάνω γι αυτό? Καμιά φορά σκέφτομαι να πάρω το κακομαθημένο ,ηλίθιο , καμάρι μου να βγώ στην γύρα...και να του πω.....
Γιωργάκηηηηηηη ντουυυυυυ παιδί μου , ντουυυυυυ και κλωτσιά στο καλάμι ,μήπως και έρθουν τα μυαλά μας στην θέση τους τελικά....

Αχ τα είπα και ξεθύμανα!!!

Δεν με ενοχλούν τα κακομαθημένα παιδιά...μόνο που ως παιδιά τα λυπάμαι γιατί είναι σίγουρο πως όταν μεγαλώσουν θα γίνουν κακομαθημένοι ενήλικες που θα ενοχλούνται από παιδιά....

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία σου παράγραφος γυρώφερνε μες στο μυαλό μου όσην ώρα διάβαζα τα προηγούμενα.
Συμφωνώ και... δυστυχώς έχεις δίκιο.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αυτό που έχω καταλάβει, έχοντας σήμερα δυο γιους 16 και 22 χρονών (πολλά χρόνια μαμά δηλαδή), είναι ότι τα παιδιά εισπράττουν τελικά την αγωγή και τις αρχές που εμείς τους μεταδίδουμε. Ευθύνονται και οι συναναστροφές τους, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι πιστεύουμε και στο τέλος υπερισχύουν κατά κανόνα οι αντιλήψεις και οι αρχές που έχουν πάρει από την "οικογένεια". To πως θα εξελιχθούν λοιπόν ως ενήλικες τα παιδάκια μας, εμείς οι ενήλικες τους το καθορίζουμε σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτά όσον αφορά την τελευταία παράγραφο.
Κατά τ’ άλλα, κανένα παιδάκι δεν μ’ ενοχλεί. Και λυπάμαι γιατί ποτέ δεν μπόρεσα να αναλύσω όσο θα ήθελα την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού (είναι τόσο πολύπλοκη στ’ αλήθεια), ώστε να μπορέσω να «αμπελοφιλοσοφήσω» για ένα τέτοιο θέμα.

tdjm είπε...

Ροξ το περίμενα ότι θα συμφωνούσαμε.

Ελενα ....μακάρι να το καταλαβαίναμε όλοι αυτό που λες.

Λες και εμείς φυτρώσαμε μεγάλοι και δεν είμασταν παιδιά...ποτέ

billzouk είπε...

Εγω διαφωνω. Δεν ξυπνησε ο αλλος τρελος και τα εβαλε με το καθε παιδακι. Αλλα μανταμ, μαζεψε το και λιγο. Δεν εχω την ορεξη να τρωω στην μαπα το λυσσασμενο, λες και ειμαι συγγενης η φιλος της οικογενειας.
Και ναι, ολοι υπηρξαμε παιδια, αλλα αν καναμε τις μαλακιες που κανει μεγαλη μεριδα παιδιων σημερα, θα χαμε φαει τις φαπες της ζωης μας (και δικαιως)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Billzouk σεβαστή η γνώμη σου και η διαφωνία σου, αλλά προφανώς δεν είσαι γονιός ακόμα, ή αν είσαι, έχεις ένα πολύ καλομαθημένο και ευγενικό παιδί, που ποτέ δεν ενοχλεί κανέναν. Επαναλαμβάνω την θέση μου, ότι συμπεριφορές και χαρακτήρας διαμορφώνονται μέσα στην οικογένεια, θέση δική μου βέβαια με την οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί κανείς, άρα ο τελευταίος που φταίει είναι το ίδιο το παιδί.
Ναι, όλοι κάποτε ήμασταν παιδιά, και ως παιδιά είναι πολύ πιθανόν ότι κάναμε χειρότερα από τα ασυμμάζευτα και ενοχλητικά «λυσσασμένα». Δυστυχώς μεγαλώνοντας σβήνουν ως δια μαγείας όλα από την μνήμη μας. Και όσο σβήνουν, τόσο δυσκολευόμαστε να ανεχτούμε όλα αυτά τα μικροσκοπικά ενοχλητικά πλασματάκια και το χειρότερο, τόσο απομακρυνόμαστε από τα ίδια μας τα παιδιά.

Χριστίνα είπε...

Ένα "ντου γιωργάκη" δλδ είναι αρκετό για να επιφέρει τα πάνω κάτωωωω; :(

tdjm είπε...

Bill είσαι από τους ελάχιστους που θέτεις στο θέμα στην σωστή του βάση.Οι χαρακτηρισμοί και οι παρατηρήσεις πρέπει να αφορούν και να απευθύνονται στους ενήλικες γονείς των παιδιών και όχι στα παιδιά.
Αλλά ποιός το κάνει αυτό...βλέπεις το εύκολο πάντα είναι να τα βάζουμε με αυτούς που είναι πιο αδύναμοι από εμάς και όχι με τους ομοίους μας..Γιατί από τους γονείς θα πάρουμε απαντήσεις ενώ από τα παιδιά το πολύ πολύ να πάρουμε μια έκπληξη στα μάτια...

cordarone....δεν ξέρω...λέω όμως να το εφαρμόσω...χιχιχιχι

billzouk είπε...

Συμφωνω tdjm και χαιρομαι που καταλαβες τι ηθελα να πω.
Και ειναι γεγονος οτι βασικα οταν μου ανεβαινει η πιεση ειναι με καποιους γονεις που δεν ξερουν να κουμανταρουν τα παιδια τους, παρα μονο με τσιριδες, απλα τα εκαναν & οταν βρισκονται σε δημοσιο χωρο, βαριουνται να τσιριζουν, ασε που ειναι και ευκαιρια να δουν καποιον ανθρωπο & την πληρωνουν οι καυμενοι που ετυχε να βρισκονται εκει.