Τρίτη, Μαρτίου 4

Ερώτηση κρίσεως????

Το Σάββατο τα ξημερώματα ,βρέθηκα στην Αθήνα .
Δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας .Πάντα ο συνωστισμός
και η πολυκοσμία δεν ήταν το φόρτε μου.
Πρέπει να έχω ,αυτό που λένε αγοραφοβία .
Ημουν λοιπόν για δουλειά .Η καλύτερα συντρόφευα
κάποιον που δούλευε .Εφριξα...με έπιασε μια ταραχή ,
ένα ψυχικό πέρα δώθε ,μια ασφυξία .Είπα κυρά μου ,
κρατήσου ,νύχτα είναι θα περάσει.
Εχω ,έχω ερώτηση κρίσεως ...
Γιατί όπου πάμε ,πάμε
όλοι μαζί ρε παιδιά?
Γιατί πάμε να διασκεδάσουμε ,εκεί που ο ένας είναι πάνω
στον άλλο? Και γιατί αφού πάμε ,τελικά μετά ,παραπο-
νιόμαστε και γκρινιάζουμε και για τις τιμές , και για το
στριμωξίδι ?
Τι μαζοχισμός είναι αυτός?
Αμ το άλλο που το βάζετε? Τί είναι αυτό που γίνεται στην
Ομόνοια ,Αθηνάς , Αχαρνών ,Πειραιώς? Πως συμβαδίζει ως
θέαμα ,στην Αθηνάς οι αστυνομικοί και στον από κάτω
δρόμο ,τα ταλαίπωρα τα κορίτσια και τα πρεζόνια?
Τι διάολο συμβαίνει σε τούτο τον τόπο?
Θα μου πείτε ότι παντού το ίδιο είναι!!
Ναι ,αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό...
Πώς γίνεται να μπορώ να διασκεδάζω ένα δρόμο πιο κάτω ,
όταν ξέρω , ότι στον από πάνω δρόμο ακριβώς , ζωές και
αξιοπρέπειες εκμηδενίζονται ? Και το χειρότερο πως σε
κανέναν δεν καίγεται καρφί.....!!
Ξενέρωσα λέμε!!!!!
Αυτό το δεν πάει να καίγεται ο άλλος ,εγώ θα πιω και θα χορέψω
ντιριντάχτα πολύ με ενόχλησε!!!

16 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

Για το πρώτο θέμα που λες, είμαστε 5 εκατ. στην Αθήνα, που να χωρέσουμε..

Για το δεύτερο, ναι, μετά την Αθηνάς μπαίνεις σε άλλη χώρα, στην ουσία, συτή η χώρα λέγεται ΣΕΠ, Σύγχρονη Ελληνική Πραγματικότητα και απέχει έτη φωτός από το Da Cappo..

tdjm είπε...

Συμφωνώ....εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί και τα 5 εκατ. πρέπει να πάνε σαββατόβραδο στου Ψυρρή???

Δεν είναι τραγικό όμως????

Να είμαστε τόσο αδιάφοροι!!!

sealike2 είπε...

Καλησπέρα, μάλλον η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αρχίζει να γίνεται ανυπόφορη και επικύνδυνη αμέσως μόλις χάνεται το φώς της ημέρας. Όσο για την μαζική, εμπερευματοποιημένη, κατευθυνόμενη διασκέδαση είναι φαινόμενο διαχρονικό.Να είσαι καλά!!

kiki είπε...

1) η ψυχολογία του όχλου φταίει...
2)ιατι είμαστε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ και απο κει ξεκινάνε ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ.

Ιφιγένεια είπε...

Καταρχήν να πω ότι , πραγματικά , έχετε μαζευτεί πάρα πολλοί στην δόλια Αθήνα ...
Για το δεύτερο που περιγράφεις έχεις δίκιο... και να ξέρεις ότι σε συμβαίνει σε κάθε πολή της ελληνικής επικρατειας ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... :(

BUTTERFLY είπε...

Δικιο εχεις εχουμε ξεφυγει τελειως! Διπλα μας να πεθαινει ο αλλος, θα γυρισουμε αλλου το βλεμμα...ε μη μας χαλασει και τη διαθεση!
Οσο για τις εξοδους, δεν ξερω...εγω εχω προ πολλου περασει το σταδιο του Saturday night fever. Προτιμω να παω καπου χαλαρα (αν και ειδικα Ψυρρη το λατρευω!) η να μην βγω. Βεβαια ερχονται σπανιως και κατι μερες που γουσταρω να βγω να δω ΠΟΛΥ κοσμο! Οσο για τα κλαμπακια, καλα αυτα μια φορα το διμηνο και ΑΝ! Τι ειδους διασκεδαση ειναι αυτη, να στεκεσαι ορθιος με το ποτο στο ενα χερι, την τσαντα και το παλτο στο αλλο χερι, να πνιγεσαι απο τον καπνο, να σε σπρωχνουν συνεχεια και για να χορεψεις καλα αστο δεν παιζει; Μαζοχες ειμαστε και μαλιστα αυτοκαταστροφικοι, γιατι επιτρεπουμε στον καθε επιχειρηματια να τιγκαρει το μαγαζι του δυο και τρεις φορες πανω απο τα επιτρεπομενα ορια και να δω τι θα γινει αν (και τωρα δαγκωνω τη γλωσσα μου, χτυπαω ξυλο κτλ) γινει σεισμος η πιασει φωτια!

H.Constantinos είπε...

Είναι ακριβώς η ψυχολογία του όχλου που λέει η Oneiromageiremata παραπάνω... Ασε, άσε, τραγική κατάσταση, αλλά έτσι είναι ο άνθρωπος, τί να κάνουμε...

Δυστυχώς, έτσι που έχουμε καταντήσει, βγαίνουμε μόνο Σάββατο, πάει ο παλιός καλός Ελληνας που έβγαινε κάθε μέρα. Αυτός ο παλιός καλός Ελληνας, τώρα ζεί μόνο στην επαρχία, και όχι σε όλες, σε λίγες μόνο. Και αυτό το ένα Σάββατο, γιατί δεν είναι και κάθε Σάββατο, όλοι εκεί. Ολοι μαζί στην κόλαση, και παραδίπλα η άλλη κόλαση που εκεί πραγματικά παθαίνεις. Πάει η παλιά καλή Αθήνα, πέθανε εδώ και 10 χρόνια περίπου! Μή σου πώ και λίγο νωρίτερα...

Xenia είπε...

αυτο λεω κι εγω. μαζευτηκαμε πολλοι στην Αθηνα. Αν εφευγαν ολοι στους τοπου τους θα ηταν οπως παλια.
Αφου την χαλασαν με τον ερχομο τους τωρα τους ξυνιζει...

Οσο για αυτο που λες ξανθια με την πολυκοσμια κι εγω εχω καταλαβει οτι τα τελευταια χρονια οταν σε ενα χωρο υπαρχουν πολλα ατομα παθαινω ενα τραλαλα.
μια κριση πανικου.

Griz είπε...

συμφωνώ απολύτως, σαν τα ζώα πάμε να διασκεδάσουμε σε ένα μαγαζί που ουρλιάζουμε για να μιλήσουμε και φεύγουμε βραχνιασμένοι και ποδοπατημένοι επειδή γίνεται χαμός. Ποτέ μου δεν το κατάλαβα ούτε εγώ!
Εγώ δεν έχω καταλάβει και το άλλο, ότι πρέπει να βγαίνουμε σώνει και ντε μετά τις 12 το βράδυ.
Πρέπει να χω γράψει και post πιο παλιά γι'αυτό΄.
Στις 10 δε βγαίνει κανείς [σε επαρχιακές πόλεις τουλάχιστον], όλοι μετά τις 12. Και ας μην έχεις τι να κάνεις μέχρι τις 12 και απλά περιμένεις να περάσει η ώρα για να βγεις.. ενώ το πρωί πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς. Θέατρο παραλόγου..

Ανώνυμος είπε...

Kαι να σκεφτείς πως πριν λίγη ώρα , έγραφα σε ένα άλλο μπλογκ , πόσο πολύ αναθεματίζω την τύχη μου , που δεν ζω στην Αθήνα (ο λογος , ότι όταν ζεις μακριά από την Αθήνα , χάνεις κάποιες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις , που αξίζουν τον κόπο ...
Έχει και τα καλά του , ο μικρός ο τόπος ... Είναι πιο ανθρώπινος .... (ακόμα ... γιατί η ... "καταστροφή" μας πλησιάζει κι εμάς των μικρών επαρχιών με γρήγορες ταχύτητες) .

fvasileiou είπε...

Έχω κόψει τις βόλτες στο τρίγωνο Ομόνοια-Σύνταγμα-Ψυρρή για τον λόγο ακριβώς αυτό. Ο συνωστισμός θυμίζει ουρά σε τράπεζες πολλές φορές, μόνο που η αιτία εδώ είναι απροσδιόριστη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε κάποιους αρέσει. Το άλλο βέβαιο είναι ότι εγώ προτιμώ το αγαπημένο μου Παγκράτι. Άντε και την Καισαριανή (αν και τα τελευταία χρόνια έχει χάσει το παλιό της στιλ).

βασίλης είπε...

Δεν έχεις άδικο. Η πολυκοσμία είναι ανυπόφορη αλλά και τα κέντρα διασκέδασης στην αγωνία τους να γεμίσουν πελάτες, δεν τους σέβονται και τους στριμώχνουν. Καλά Κούλουμα!

Xenia είπε...

ΞΑΝΘΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
σβησε αμεσως το μηνυμα του fernisar

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΙΚ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ HERE

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου καλή μου...ξανθιά...α,καλά από αναισθησία οι νεοέλληνες άλλο τίποτε...έχουν (κι έχουμε) γίνει όλοι και καλά παρτάκηδες και 'εαυτούληδες'και κοιτάμε τη πάρτη μας και δε συμμαζέυεται και εμείς θα κάνουμε το κέφι μας και οι άλλοι να πάνε να...κουρευτούν και δε πάνα καίγεται η κοινωνία ολόκληρη....και μετά λέμε και γιατί πάμε και πάνε όλα σ αυτό το κόσμο κατά διαβόλου.....Αθανασία.

If...ιγένεια είπε...

9 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον ίδιο πλανήτη..

Heliotypon είπε...

Οι άνθρωποι (και όχι μόνο οι 'Ελληνες) έχουν την τάση να εμπιστεύονται τις ταμπέλες περισσότερο και λιγότερο τις δικές τους (5, τουλάχιστον) αισθήσεις. 'Ετσι, αν ένα μαγαζί έχει την ταμπέλα που υποδηλώνει τόπο διασκέδασης, θα πάμε εκεί για να "διασκεδάσουμε" έστω κι αν επανειλημμένες επισκέψεις σ' αυτόν τον χώρο δεν δικαίωσαν τον τίτλο! Αυτό είναι προφανές γιατι δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι αυτά τα μαγαζιά όπου δεν μπορείς να μιλήσεις, ν' αναπνεύσεις (από τον καπνό), να δεις, να φας, να πιείς, να χορέψεις (από τον συνωστισμό), να ακούσεις μουσική (στα πολλά ντέσιμπελ δεν ακούς πιά!) έστω, να φλερτάρεις, ούτε ο,τιδήποτε άλλο, αλλά και να ακριβοπληρώσεις από πάνω, είναι τόποι διασκέδασης! Τόποι αυταπάτης ίσως.