Παρασκευή, Μαΐου 23

H γενιά των 700 ευρώ!!!!!

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το δω ! Είχε εξάλλου γίνει τόσος ντόρος ,που κι από διαφημιστικής άποψης ήταν θέμα πιασάρικο.Εγώ το είδα για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους που δεν είναι άλλοι....από το ότι αποτελώ κι εγώ μέλος αυτής της γενιάς με απολαβές λίγο πάνω των 700 ευρώ ,μετά από 18 χρόνια στον ίδιο εργοδότη.

Τί να πεις , γι αυτό το ντοκυμαντέρ , τί να πεις για αυτόν τον δημοσιογράφο?
Κάθε εικόνα του ,χτες ,ήταν μαχαίρι στην καρδιά και μπουνιά στο στομάχι.
Οχι πως δεν τα γνωρίζαμε ,αφού άλλωστε τα ζούμε καθημερινά και έχουν γίνει ένα με το πετσί μας όλα αυτά.Αλλά να ,ταυτίστηκα για μια ακόμα φορά και σηχτίρισα την τύχη μου για πολλοστή!!

Πάντως για να μην τα βλέπουμε και όλα μαύρα σε αυτήν την ζωή ,ένα αισιόδοξο μήνυμα το πήρα!
Βλέποντας το σκέφτηκα πως , να βρε αδερφέ ,δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μια ζωή ως πολίτες τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, μπορούμε να βρούμε δουλειές που θα μας δίνουν έναν αξιοπρεπή μισθό για να ανταπεξέλθουμε στην ζωή μας...Θα μου πείτε τώρα ....Μα είσαι καλά ....τι δουλειές μας τσαμπουνάς ???
Δεν ξέρω για εσάς ,μα εγώ την βρήκα την δουλειά που θα κάνω...και την δουλειά που θα προτρέψω το παιδί μου να κάνει ,αν και εφόσον δεν άλλαξουν τα πράγματα..
Βλέπετε και στην ζωή μας , όπως και στα χρηματιστήρια ,πρέπει να μπει ένα STOP LOSS. Eτσι βάζω κι εγώ ένα STOP LOSS και λέω ....Αν μέχρι τότε δεν αλλάξουν τα πράγματα εδώ ...η καινούρια δουλειά που θα κάνω , θα είναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.


Την καλημέρα μου
Τα συγχαρητήρια μου στον Κύριο Κούλογλου και στην ομάδα του.

11 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

Το είδα. Ήταν ο καθρεφτης της πραγματικότητας. Η φράση της κοπέλλας με το παιδί η απόλυτη αλήθεια " ή δουλευεις χωρίς ωράριο ή αλλιώς 700 ευρώ". Αυτό όμως δεν έγινε τώρα. Στον ιδιωτικό τομέα ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε που άρχισα τη δουλεια ώς φοιτητρια στα 18 μου.
Ο ωρομίσθιος καθηγητής στα 43 του, συγκλονιστικός.
Επρεπε να είχαμε ΄φύγει από αυτόν τον τόπο εδώ και καιρό..

Αναμοχλευτης είπε...

Δυστυχώς εδώ που βρίσκομαι δεν έχω πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση και έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη για την εν λόγω εκπομπή.

Όμως η τραγικότητα της ζωής στη χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέση αντικείμενο κοινωνιολογικής μελέτης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ανίχνευση του γεγονότος αν τα προβλήματα του μέσου πολίτη, ο οποίος δεν έχει προσβάσεις, που δεν είναι δηλαδή «διαπλεκόμενος», δεν είναι γλύφτης της εξουσίας, αρνείται το ρόλο του τσάτσου (με μικρό τ) και δεν προσφέρεται να παίξη ρόλο επαγγελματία ψηφοφόρου, είναι καταδικασμένος στην ένδεια και την τεχνητή ανέχεια, αφού τη συνείδηση του ζώντα στην ανέχεια την εξαγοράζεις ευκολότερα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουν οι επερχόμενες γενεές, αφού τις παρούσες -δηλ. εμάς- τις έχει πάρει και τις έχει σηκώσει, πως είναι δυνατόν η εκάστοτε κυβέρνηση να λειτουργή με πρακτικές μαφίας και να διέπεται από εν ουσία περιφρόνηση για τον πολίτη, τον οποίο εκλαμβάνει ως υπήκοο.

Η εξήγηση της παράδοσης του κοτζαμπασισμού μπορεί μεν να αποτελεί μια εξήγηση, αλλά όχι ικανή μετά από 181 χρόνια υπάρξεως αυτής της ρημαδοχώρας ως ανεξάρτητο κράτος. Είναι πολύς ο καιρός βλέπετε.

Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι οι εξουσιαστές μας είναι σπουδαγμένη εις χώραν αλλοδαπή, γνωστή για το πνεύμα κοινωνικής αναλγησίας κυρίως οικονομικής... στροφορμής, και την Κου Κλουξ Κλαν της.

Όμως, χειρότερη απ' όλες είναι η πιθανή εξήγηση ότι ο μέσος πολίτητς θέλει και επιδιώκει την ύπαρξη αυτών των γκαγκστερικής νοοτροπίας, κατά τα άλλα αποδεδειγμένως βλακών, στον θώκο της εξουσίας, επειδή:
α. Αποτελούν γι αυτόν υποκατάστατο, δηλαδή αντιμετατιθέμενη εικόνα του πατέρα αφέντη. Στην ουσία δηλ. είναι προσκολλημένοι στην ανέμελη παιδική ηλικία όπου άλλος έλυνε τα προβλήματα, έστω κι αν τους σάπιζε στο ξύλο.
β. Αποτελούν το εύκολο άλλοθι για την δική του αβελτηρία.
γ. Επαφίεται σ' αυτούς να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, το δε γεγονός ότι αυτοί είναι το φίδι, προτιμά να το αφήνει στις λεπτομέρειες των οποίων η εξέταση έχει παραπεμφθή στις ελληνικές καλένδες.

Γι αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολίτες α, β και γ κατηγορίας. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αβασάνιστα επιλέγουν κάποιους εκτιθέμενους στην εκλογική διαδικασία για να τους πλουτίσουν, ενώ οι ίδιοι θα παραμένουν φτωχοί εις το διηνεκές και να τους χειροκροτούν.

Αυτό διδάχθηκαν και είναι γερά ντρεσσαρισμένοι από τα πρώτα χρόνια της παιδείας, εν συνδυασμώ με τα ρητά με το οποίο γαλουχήθηκαν εξ απαλών ονύχων «δεν θ' αλλάξω εγώ το κόσμο» και «έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ' αφήσουμε».

Με τα δεδομένα αυτά, κάθε αντίδραση θα περιορίζεται στη μεμψίμοιρη διαπίστωση της αδυναμίας του καθενός, που όμως είναι ο κύριος ένοχος της κοινωνικής αδικίας που υφίσταται, και δεν πρόκειται τελικά για αδικία αλλά για ΕΠΙΛΟΓΗ του.

Αν αμφιβάλετε, ρίξτε μια ματιά στις δημοσκοπήσεις και τα εκλογικά αποτελέσματα.

Εξ άλλου η μετανάστευση δεν λύνει το πρόβλημα το οποίο πηγάζει από τον ήδη διαμορφωμένο να λειτουργή έτσι χαρακτήρα. Το κύμα της μετανάστευσης της δεκαετίας του '60 το έδειξε με σαφήνεια. Μελετώ το ζήτημα δια ζώσης επί 27 ολόκληρα χρόνια.

Εδώ είναι η Ρόδος για το πήδημα, αφού το καλύτερο μεροκάματο δεν απάλυνε ποτέ την εσωτερική πίκρα. Ο άνθρωπος δεν βελτιώνεται με την απόκτηση αγοραστικής δύναμης, και η κοινωνία δεν βελτιώνεται αν ο κάθε ένας που την αποτελεί δεν βελτιωθή ανεξάρτητα.

Μέσα μας συμβαίνουν όλα κι από μέσα μας εκκινούν τόσο τα φαύλα όσο και τα αγαθά, τα οποία υποβαθμίζουν ή κοσμούν τον κοινωνικό περίγυρο, αναλόγως.

Αντιδράστε λοιπόν ουσιαστικά αποκτώντας συνείδηση πολιτική. Γίνετε ουσιαστικοί πολίτες και εκθρονίστε τους γκουρού και τους μάγους της φυλής.

Δεν ξέρω αν τα είπε αυτά ο κ. Κούλογλου.

tdjm είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνησω περισσότερο σε όσα λες .Πολύ δε βέβαια στο ότι τα προβλήματά μας ξεκινούν ,ακριβώς από το γεγονός, του ότι δεν έχουμε πολιτική συνείδηση.

Σαφώς και αντιλήφθηκες πως το ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ήταν άκρως ειρωνικό και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα μου.

Ηταν ας πούμε ,χιούμορ μαυρό μεν χιούμορ δε.

Και όχι ο κύριος Κούλογλου δεν τα είπε αυτά, τα άφησε όμως να εννοηθούν...
Εδώ λένε, πως τον σουτάραν ακριβώς γι αυτό το υπονοούμενο..

Ευχαριστώ που πέρασες κι από εδώ!!
Να περνάς συχνότερα!!

Ταχυδρόμος! είπε...

Συμφωνώ. Η εκπομπή ήταν υπέροχη γιατί απλά ήταν αληθινή. Κάθε τι αληθινό είναι και ωραίο.

Το θέμα βέβαια είναι πώς μπορούμε να ανατρέξουμε αυτή την κατάσταση. Μπορούμε;

Αμφίβολο. Δεν πρέπει όμως να το βάζουμε κάτω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά να εξελίσσουμε τον εαυτό μας και να είναι έτοιμος να πάει μπροστά. Κι αυτό δεν σημαίνει πάντα, τα 700 να γίνουν 1000.

H.Constantinos είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα η μετανάστευση... Γιά την Ολλανδία δεν νομίζω, αλλά γιά αλλού, γιατί όχι;

sealike2 είπε...

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά. Την εκπομπή αυτή δεν την είδα, αντιλαμβάνομαι όμως πόσο αληθινά θα περιέγραψε μια πραγματικότητα η οποία ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπη.

Ανώνυμος είπε...

Και δυστυχώς την είδαμε μόνο 3,5% πράγμα που δίνει πάτημα στους κ.κ. της ΕΡΤ που τον διώξανε :(

M-meggie είπε...

Ξανθούλα μου καλημέρες.
Εγώ το έχω πάρει απόφαση για τα περίπου 700€. Ας είμαστε καλά έσω και έξω και χάρισμά τους τα πολλά.

tdjm είπε...

@constantine εγώ λέω να μεταναστεύσω προς τα μέρη σας!!!

@sealike πόσο δίκιο έχετε για το απάνθρωπο της πραγματικότητάς μας.

@ταχυδρόμε ...δεν το βάζουμε κάτω καθόλου .

@sea confused....To άκουσα κι αυτό ...3,5%...????Απαράδεκτο

@Νοτούλα μου θα διαφωνήσω,η αδικία πάντα πρέπει να μας απασχολεί..
Θα συμφωνήσω όμως στο ....χαρισμά τους τα πολλά...

Xenia είπε...

δεν το ειδα αν και φανταζομαι τι θα ελεγε.
Αυτο που μου την σπαει περισσοτερο ειναι οταν αυτοι που παιρνουν καλους μισθους λενε οτι αν αξιζεις και δουλεψεις σωστα θα τα παρεις αυτα που αξιζεις...
Επειδη καποιοι ειναι τυχεροι νομιζουν οτι σε ολους συμβαινει το ιδιο.
Οταν τελειωσα την σχολη μου ειχα τετοια λαχταρα να δουλεψω. Ειχα την "ψωναρα" επειδη ημουν γραφιστας και πιστεψα πως θα φτασω ψηλα...
Με τα χρονια κι αφου μου εφαγαν και το μεδουλι χωρις να παρω αυτο που αξιζω πηρα την αποφαση να βαλω φρενο σε καποια πραγματα.
Δεν φοβαμαι μην χασω την "φοβερη" δουλεια μου.
τωρα πια για αλλους λογους απο αυτους που φοβομουν παλαιοτερα.
Μα 700-800 ευρω ολοι δινουν!!!

ΑΑΑ ξανθια. Αν φυγεις Ολλανδια, παρε κι εμενα μαζι!!!!!!!!!

tdjm είπε...

ME την μία Πατάτα δεν το συζητώ...
Δεν πάω πουθενά χωρίς την κουμπάρα μου