Υλικά
Κράνα (όσα μπορούμε να μαζέψουμε)
1 ξυλαράκι καννέλας
1 κουταλιά λεμόνι
ζάχαρη (για κάθε 2 ποτήρια χυμό -3 ποτήρια ζάχαρη)
Εκτέλεση ( εκτελούμε την συνταγή στα 2 μέτρα)
Καθαρίζουμε τα κράνα και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν .
Σουρώνουμε και τον χυμό ,την ζάχαρη ,την κανέλλα και το λεμόνι
τα βράζουμε πάρα πάρα πάρα πολύ καλά ,εώς να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε το υλικό σε γυάλες (αποστειρωμένες) και αφήνουμε να
κρυώσει..
Την επόμενη μέρα , το γλυκό έχει σταθεροποιηθεί (λέμε τώρα)
Τρώγεται με το κουταλάκι ή ως συνοδευτικό με γιαούρτι και καρυδάκια ή αμύγδαλα..
Εγώ θα το δοκιμάσω και σαν μαρμελάδα.
Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
ξέρεις υποθέτω ότι το κράνα είναι το καλύτερο φάρμακο για τους πόνους της κοιλιάς όταν αδιαθετούμε!
Δεν ξέρω καθόλου...
Τι έγινε τελικά με το γλυκό; Το ξανάδεσες;
To ξαναέδεσα και βγήκε τέλειο....
Με γεύση μελιού και όψη πελτέ...το δε χρώμα άπαιχτο ...ροδί.
Ευχαριστώ
Αντε, γιατί περιμέναμε κέρασμα:))
Καλορίζικο !!!
elena περιμένε...σας ετοιμάζω τρατάρισμα με φωτό...
Δημοσίευση σχολίου